Mitä kuntasi voi tehdä osaamisvajeen ja työttömien määrän kasvun ehkäisemiseksi?

Jotta kunnassasi saadaan yritysten avoimet työ- ja harjoittelupaikat ja osaavat työntekijät kohtaamaan, kannattaa kokeilla Pohjanmaalla nopeasti keväällä koronakriisin iskiessä kehitettyä PestuuMarkkinat.fi-palvelua, joka on paikallinen työnvälityspalvelu, jossa työ kohtaa tekijänsä.

Halutessasi voit tehdä tarvittavan digiloikan nopeasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Tällaisen digitaalisen palvelun käyttöönotolla säästät aikaa, resursseja ja vaivaa, sekä saat parempia tuloksia aikaan.

Voit miettiä, kannattaako keksiä pyörää uudelleen, koska on jo olemassa monenlaisia digitaalisia työnhakupalveluita. Tämän paikallisen, työnantajille ja työnhakijoille ilmaisen työnvälityspalvelun käyttöönotto on helppoa ja se voidaan räätälöidä teidän tarpeisiinne sopivaksi, jolloin se palvelee paikallisia yrityksiä, kotitalouksia, maatiloja, oppilaitoksia sekä työ- ja harjoittelupaikkojen hakijoita. Tämän palvelun avulla myös paikalliset yrittäjät ja kevytyrittäjät voivat hakea työn suorittajiksi.

Paikallinen työnvälityspalvelu tarjoaa yksilöllistä apua ja neuvoja työnantajille ja työnhakijoille. Yritykset voivat antaa halutessaan anonyymejä toimeksiantoja työnvälittäjälle. Tälle toiminnalle on varmasti tarvetta, kun uudessa budjeteissa sovitut “pakolliset työnhakukerrat” tulevat lisäämään yhteydenottoja yrityksiin. Monilla yksinyrittäjillä on halukkuutta, mutta ei ole aikaa ja osaamista työpaikkailmoitusten laatimiseen. Digitaalisessa palvelussa olevan älyn avulla työnvälittäjä löytää nopeasti sopivimmat hakijat avoimiin työpaikkoihin, jolloin nopeidenkin toimeksiantojen toteuttaminen on mahdollista. Digitaalista työnvälityspalvelua yritykset voivat hyödyntää myös keskinäisessä yhteistyössään, silloin kun toisilla on liikaa töitä ja toisilla työn vähyyttä.

Työnhakijoita voidaan palvella osaavan paikalliset olosuhteet tuntevan työnvälittäjän avulla nopeasti ja tehokkaasti. Työnvälittäjä voi auttaa työnhakijoita ohjeilla ja neuvoilla. PestuuMarkkinoista saadun kokemuksen perusteella avoimista työpaikoista tiedottaminen työnvälittäjän toimesta on ollut todella tehokasta. Sosiaalisessa mediassa palvelua seuranneet ovat voineet joko itse hakea avointa työpaikkaa tai vinkata siitä kavereilleen. Digitaalinen työnvälityspalvelu voi myös automaattisesti lähettää ilmoituksia työnhakijalle ilmaantuneista sopivista työpaikoista.
Aktiivisella työnvälitystoiminnalla autatte nuoria saamaan ensimmäisiä työpaikkoja ja kiinnitettyä heidät työelämään. Myös työttömien ja lomautettujen työttömyyden pitkittymistä ja ajautumista työmarkkinatukipalveluun voidaan estää.